Voel je fitter, gezonder en gelukkiger met 3FIT

Ergotherapie

Voor ieder mens is het belangrijk om activiteiten uit te kunnen voeren die hij belangrijk vindt, om te kunnen participeren, meedoen in de maatschappij. Soms ervaren mensen belemmeringen in het uitvoeren van activiteiten door een ziekte, aandoening of beperking.

Als ergotherapeut is mijn doel om mensen weer mee te laten doen in de activiteiten die zij belangrijk vinden. Daarbij focus ik me op een duurzame oplossing, ik zoek samen met de klant naar een oplossing die op de lange termijn ook nog haalbaar is.

Ieder mens is anders en heeft een eigen levens verhaal, de vragen die ik krijg als ergotherapeut zijn daarom heel divers en op verschillende levens gebieden, bijvoorbeeld zelfverzorging, huishouden, mobiliteit (verplaatsen van A naar B, communicatie, werk en vrije tijd.

Een belangrijk aandachtspunt voor een gezonde actieve levensstijl is de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Logo-paramedici

Hierbij kunt u denken aan:

  • hoeveel energie kost een activiteit mij en wat levert het me op?
  • Hoe deel ik zo efficiĆ«nt mogelijk mijn dag in?
  • Hoe kan ik een activiteit zo uitvoeren dat dit mij zo min mogelijk energie kost?
  • Zijn er hulpmiddelen die mij hierbij kunnen ondersteunen?

Vergoeding

Vanuit de Basisverzekering krijgt u 10 uur ergotherapie per jaar vergoed. Sommige zorgverzekeraars bieden extra ergotherapie aan vanuit de aanvullende verzekering. In veel gevallen kan ik zonder verwijzing aan de slag. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om te bekijken wat de mogelijkheden zijn in uw persoonlijke situatie.

Hoe ga ik te werk.

Het consult vind niet alleen in de behandelruimte plaats, maar ik kom ook op de plaatsen waar de problemen zich voortdoen, zoals thuis, op de club of vereniging of op het werk. Ik zal starten met het bespreken van de belemmeringen van de klant, de zorg wordt afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Vaak zal ik de activiteiten ook observeren om een goed beeld te krijgen van de belemmeringen en mogelijkheden. Om een compleet beeld te krijgen overleg ik waar dit wenselijk is met overige behandelaars als fysiotherapeuten of huisartsen en met overige betrokkenen als familie of mantelzorgers. Als alles duidelijk is maat ik een beschrijving van de situatie en de vraag van de klant. Hieruit worden doelen opgesteld en nagegaan hoe deze doelen bereikt kunnen worden. Samen met de klant bedenk ik oplossingen, trainingen en geef ik advies. Voor sommige oplossingen zijn hulpmiddelen of aanpassingen nodig.
_JF_6146